20e VTT TOYOTA Luc BADISCO HERZELE

Zondag 25 september 2016

VTT:47 - 36 - 25 km – Cyclo:50 & 25 km

I&S: Gemeentelijke Basisschool - Tuinwijkstraat 2, Herzele

van 8.00 - 11.00 – Kids 15 km I: 09:00 - S: 09:30

VTT ENAME CUP

Aldaar wordt via een paar vinnige bulten het centrum van St. Lievens Esse doorkruist. om te komen tot de voorlaatste splitsing van het parcours. De grootste afstand maakt hier een lus via de Speistraat om zo de stilte van de velden en de holle wegen op te zoeken .Dit stukje prachtige natuur en de passage over de goed berijdbare kasseien brengt de bikers richting Schoonderhage.

 

Na de verharde strook op de trambaan gaat de tocht verder naar de oude watermolen. De tocht heeft zijn vervolg langs rustige licht glooiende paden langs de onverharde verbindingsweg naar hoeve "Het Hennekot". Na deze lus rijden alle afstanden doorheen de Pardassenhoek , waar de tijd is stil blijven staan. Dit moment van harde wegen geven de bikers de tijd om even op adem te komen en als ze nog kunnen te genieten van de natuur alvorens het laatste deel richting Hillegem aan te vatten.

Alvorens de Rijst te bereiken worden nog enkele off road stroken onder de wielen geschoven. Om zo eens de Rijst te kruisen licht af te dalen riching Hillegem .

Het weer is de sleutel van het succes. Ook voor de 20e uitgave hebben de Wijngaardvrienden een paar nieuwe stroken bedacht. Doordat de toertocht bijna uitsluitend op Herzeelse bodem verreden wordt, is het een echte Herzeelse VTT. De start wordt genomen richting de burcht van Herzele - met het doorkruisen van het educatief park.De tocht heeft zijn vervolg langs rustige licht glooiende paden met afwisselend verharde stroken naar de oude trambaan. Na de oude trambaan volgt de eerste splitsing , de twee kleinste afstandenverlaten Herzele richting Ressegem en grootste afstand maakt eerst nog een lus richting Woubrechtegem. Na de doortocht te Woubrechtegem zakken we af naar het schapenbrugje, om via onverharde paden en de voetweg langs het bos van kasteel "Graaf Du Parc Loc marie" en de bekende eikendreef Herzele even opnieuw binnen te rijden t.h.v. de houten korenwindmolen "Ter Rullegem" om zo ook Ressegem te bereiken net als de andere afstanden.

 

Wanneer de weergoden ons gunstig gezind zijn kunnen de deelnemers genieten van een prachtig nieuwstuk richting Aaigem en komen we zo opnieuw in Woubrechtegem terrecht.

Verharde en onverharde veldwegen brengen ons zo doorheen een gloeiend landschap - waar de rust is weergekeerd . Een doortocht van de Oude Bosstraat te Woubrechtegem brengt ons stilaan naar de bevoorrading , die zich op onze vertrouwde plek zich bevindt te St. Ankelinks.Na het lessen van de dorst en het nemen van de nodige energie wordt de tocht verder gezet. Met de inval van het boerenleven met de doorsteek van het Huygeveld maken we ons klaar voor de beklimming van de Beverberg.Wie deze links wil laten liggen maakt aan de splitsing de keuze om de kortste afstand te nemen. De anderen nemen na een afdaling doorheen de Beverbeekvallei de aanloop op grind, naar de lastige kasseistroken halfweg de beklimming van de Beverberg en verder naar de top aan de kerk van St. Antelinks waar via een nieuwe strook maar moeilijk de adem wordt terug gevonden om dan halfweg de Ransbeekstraat toch de afdaling te kunnen in zetten richting Steenhuize. Via het vrij lastige stuk naar de kruising van de oude trambedding kondigen er zich nog zwaardere hindernissen aan richting St. lievens Esse .

De veldwegen van Hillegem zullen ook nu weer voor de passende slot zorgen van deze VTT . Een laatste splitsing zorgt ervoor dat degene die hun tong aan hun stuur hangt een kortere route kunnen nemen. De stoere bikkers kunnen de laatste lus gerust nog onder de wielen krijgen . Om zo via rustige wegen Herzele te bereiken langs de achterkant van de inschrijvingsplaats. Waar onze bikkers schoonmaakploeg voor jullie klaar staat om met liefst 16 slangen jullie lieveling terug in al haar glorie te herstellen.

 

 

Deelnemen aan de 19e Ganzewachters VTT kan door eenieder. Starten kan doorlopend vanaf 8u30 tot 14u00 aan de Gemeentelijke Basisschool, Tuinwijkstraat 2 te Herzele. Na de tocht kan iedereen de fiets reinigen, gebruik maken van de verwarmde kleedkamers en douchen. Bij terugave van het deelnameformulier ontvangt elke deelnemer een hapje die lekker kan smaken bij een lekker Enamebiertje, bruin of blond.

 

Ondertussen kan je je fiets laten reinigen en onderhouden op de "Bike Wash" aan de ingang van de school.

 

Gratis een lekkere hap bij aankomst !

WTC De Wijngaardvrienden Herzele is op zaterdag 13 februari 2016 de gastheer voor fietsminnend Vlaanderen

 

De Ganzewachters veldtoertocht staat immers op de kalender. De VTT komt in aanmerking voor de "VTT Ename-cup".

 

Dwars door de Herzeelse beemden wordt de 20e VTT TOYOTA Luc Badisco gereden. Drie afstanden kunnen er gefietst worden (25, 36 & 47km), zodat de dikke banden liefhebber hier zijn gading kan vinden. Ook aan de kids werd gedacht met een rit van 15 km. Het is een 4 sterren organisatie zodat de tocht bij de top mag gerekend worden. Deze organisatie heeft een zeer afwisselend parcours met veel off-road en enkele kuitenbijters.