Zaterdag 30/9: Fiets & MTB Happening

Zondag 1/10: VTT & Cyclo Luc Badisco-Toyota

VTT:47 - 33 - 25 km – Cyclo: 65 & 25 km

 

I&S: Sporthal Steenoven, Kerkkouter 40, 9550 Herzele

Inschrijving zaterdag van 8 tot 14u

Inschrijving zondag van 8 tot 11u

Kids: Zaterdag - Cyclo. 25 km. I: 11.30-11.55 start 12u

 

 

Wegwijzer Cyclo 65Km

Wegwijzer Cyclo 25Km

Telt voor ENAME WINTERCUP

Op zaterdag 30 september kunnen alle dames in het kader van de ‘Women’s Fan Day’ gratis deelnemen en dit zowel voor de cyclo- als MTB tochten.

Cyclo + kids tocht 25km:

We vertrekken uiteraard op de parking aan sporthal de Steenoven en zeer vlug verlaten we de hoofdgemeente Herzele. Na de aanloop vanuit Herzele fietsen we naar St. Lievens Houtem. Verder naar let-terhoutem om zo in Vlierzele halt te houden voor de uitgebreide bevoorrading na 12km bij Electro Beeckman. De terugweg gaat langs Vlekkem, Bambrugge en verder naar Burst waar we de N 46 kruisen. Na de doortocht in Burst begeven we ons opnieuw op Herzeelse bodem. Langs landelijke wegen in Ressegem maken we via de Ressegemstraat en het centrum van Herzele een einde aan de tocht van 25km.

Cyclo 75km :

Starten doen we op de parking aan sporthal de Steenoven en zeer vlug verlaten we opnieuw de hoofdgemeente Herzele.

Na de aanloop vanuit Herzele naar St. Lievens Houtem rijden we via Letterhoutem Bavegem binnen langs glooiende wegen. Verder langs rustige vrij vlakke wegen naar Oosterzele, Moortsele en Bottelare om via Merelbeke langs de Ringvaart het Wielercentrum Eddy Merckx te bereiken voor een uitgebreide verzorgde bevoorrading op de teller staan nu 34Km.

Na de welverdiende rustperiode begeven we ons langs de watersportbaan opnieuw langs de ringvaart naar Zwijnaarde. Hier fietsen we langs de Schelde naar Schelderode, in Melsen verlaten we de Schelde om via Vurste langs rustige landelijke wegen de tocht verder te zetten naar Baaigem en Balegem. Hier kan je genieten van de heerlijke natuur. Langs Oombergen, Leeuwergem wordt via smalle landelijke wegen het Herzeelse grondgebied terug bereikt, om zo opnieuw aan de startplaats te komen. Na we hopen een heerlijke tocht van 71km kan iedereen nagenieten van een hapje en een drankje in de gezellig ingerichte cafetaria bij de muziek van Het orkest Dries 68.

MTB tochten

Dwars door de Herzeelse beemden worden de tochten MTB Happening & Luc Badisco – Toyota gereden. Drie afstanden kunnen er gefietst worden. Er is voor elk wat wils met hier en daar een stevig stukje klimwerk, zodat de dikke banden liefhebber hier zijn gading kan vinden.

Een groot deel van de Herzeelse deelgemeenten komen er in voor, maar we begeven ons ook buiten de Herzeelse grenzen. De mountainbiketochten slingeren zich door weg, bos- & veldwegels. Starten doen we in de richting Borsbeke.

Het 25 km parcours splits ter hoogte van Borsbeke en kent zijn verder verloop langs mooie veldwegen via St. Lievens Houtem naar de bevoorradingsplaats te Vlierzele t.h.v. Electro Beeckman (13km).

Vandaar langs landelijke wegels richting Zonnegem om via Borsbeke de startplaats te bereiken na 25km.

 

Parcours 45km : idem tot splitsing 25km. Een smal veldwegeltje brengt ons via de Wijteveldstraat te Borsbeke doorheen het heuvelachtig landschap van enkele deelgemeenten van Sint. Lievens Houtem, Erpe Mere, Haaltert en Herzele.

De doortocht via Hillegem naar het gehucht Kottem, de uilenhoek te Oombergen, Oude trambedding en het bos te St. Lievens Houtem (zeer technisch ) net als de uitdagende passages op de Baleikouter zijn een niet te missen prachtig stukje natuur. Hier komt een echte mountainbiker zeker aan zijn trekken. De meeste bos- en veldwegen werden zorgvuldig uitgekozen, daardoor komen in de eerste 17 km nauwelijks een paar honderden meters verharde weg voor. Via Letterhoutem & de veldwegel langs de kapel komen we snel aan de bevoorrading op de parking van Elektro Hans Beeckman te Vlierzele. Na de nodige rust en bevoorrading verder langs Zonnegem, Vlekkem & Ottergem naar Bambrugge. Ter hoogte van Steenberg krijgen de bikers een 2e zeer technisch (parcours Steenbergcross) stukje te verwerken. Nu kruisen we de N46 richting Heldergem en Haaltert. Langs pittige wegels op en af begeven we ons naar de kerk in Aaigem.

In Ressegem begeven we ons via singelpaden naast het Kasteelpark “Graaf Du Parc Loc Marie” te Herzele naar de Startplaats sporthal Steenoven te Herzele.

 

Parcours 33km : ter hoogte van Haaltert laten we voor de omloop 33km de lus naar Heldergem en Haaltert links liggen om in Ressegem opnieuw aan te sluiten op het 45km parcours. Na de heerlijke tocht kan iedereen nagenieten van een hapje en drankje en gezellig napraten in de prachtige omgeving van de sporthal bij de muziek van Het orkest Dries 68.

Kidstocht 18km : verkorte versie van het 25km parcours met bevoorrading in Vlierzele bij Electro Beeckman.